Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK ‘Mladost’ Solina’: Podrška za izgradnju tribine dolazi sa svih strana

Preuzmite sliku

Fudbalski klub „Mladost“ iz Soline ambiciozno je ušla u projekat izgradnje tribine na stadionu Studenac u tuzlanskom naselju, Solini.

  • Gledajući finansije i teško stanje izazvano pandemijom koronavirusa, prvobitno ideja je bila izgradnja samo jednog segmenta tribine. Iz dana u dan, kako su se radovi razvijali, sve veća podrška je dolazila od sportista, sportskih radnika, prijatelja kluba, privrednici, itd.

  • U prodaju su puštene i karte „Stolica za Mladost“ u vrijednosti od 25 KM kako bi navijačima i svim drugim zainteresovanim dali mogućnost da podrže izgradnju tribine. Akcija je naišla na odobrenje kod tuzlanske javnosti, a vrlo brzo se proširila i na druge gradove.

  • „Sretni smo što smo možda jedinstveni po projektima koje realizujemo. Cilj nam je da razvijamo sport i osiguramo mlađim naraštajima da napreduju i ostvaruju dobre rezultate u svim selekcijama, od najmlađih kategorija do seniora. Realizovali smo veliki broj projekata zahvaljujući ljudima koji su aktivno uključeni u rad kluba, prijateljima, navijačima, ali i velikom broju simpatizera, lokalnoj vlasti, a izgradnja tribine je možda do sad i najveći i najzahtjevniji. Podrška dolazi sa svih strana i sretni smo što su i drugi prepoznali naš rad“, saopšteno iz Kluba.

  • Svakodnevno se na zvaničnoj klupskoj stranici mogu vidjeti slike poznatih lica, eminentnih stručnjaka iz oblasti kojim se bave.

    Danas su objavljena i nova imena osoba koji su podržali izgradnju tribine. Uradili su to fudbaleri Slobode, bivši i sadašnji, njih nekolicina, koji su odlučili podržati lijepu sportsku priču.

    Crveno crni su uz FK “Mladost” Solina.
    ♥️🖤♥️🖤♥️🖤♥️🖤♥️🖤
    Adnan Golubović
    Said Husejnović
    Amar Beganović
    Alen Kurtalić
    Emir Jusić
    Muharem Čivić
    Adnan Salihović
    Abid Mujagić
    Dejan Uzelac

    Hvala od ♥️

    Objavljuje FK Mladost SolinaSrijeda, 28. travnja 2021.

    Jučer su objavljeni Milenko Bošnjaković, nekadašnji šef stručnog štaba tuzlanskih premijerligaša, Slobode i Tuzla Citya, tu su kuglaši Ibrahim Safić i Zijad Jogunčić, bivši golman Tuzla Citya Azir Muminović, nekadašnji rukometaš i reprezentativac Bakir Buljugija, PR i predsjednik OFK Gradina Muhamed Suljagić i član rukovodstva i uposlenik RSD Sloboda Ademir Hajdarhodžić.

    Sportski radnici najbolje znaju koliko je bitno imati dobre infrastrukturne uslove za dobre sportske rezultate. Ponosni…

    Objavljuje FK Mladost SolinaUtorak, 27. travnja 2021.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,