Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Finalu Evropske lige prijeti debakl: Je li UEFA napravila grešku?

Preuzmite sliku

Finale Evropske lige između Chelseaja i Arsenala igrat će se u srijedu na Olimpijskom stadionu u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.

Odluka UEFA-e da Baku bude domaćin finalne utakmice mogla bi se pokazati jednom od najgorih u historiji krovne kuće evropskog nogometa. Naime, od trenutka kad je UEFA dodijelila Azerbejdžanu domaćinstvo, nogometna je javnost negodovala, a kako se bliži dan finala situacija postaje sve alarmantnija. Kako sad stvari stoje, utakmica će se igrati pred polupraznim tribinama.

Navijači londonskih rivala, pa i sami klubovi, su odavno izrazili svoje nezadovoljstvo što se finale igra u Azerbejdžanu. Klubovi su dobili samo po šest hiljada ulaznica za prodaju, a sad se pojavila informacija da će polovicu karata vratiti UEFA-i. Naime, Arsenal je, četiri dana do utakmice, prodao 3.500 ulaznica, dok je Chelsea prodao tek 2.000.

Razlog za bojkot je dužina putovanja do Bakua koja je za navijače iz Londona oko četiri hiljade kilometara, a to čak ni engleski navijači ne mogu priuštiti.

Također, činjenice da se finale igra u Bakuu na probleme je naišao Arsenal koji protiv Chelseaja neće moći računati na Henrikha Mkhitaryana. Naime, odlučeno je da on ne putuje u Azerbejdžan jer mu se ne može garantirati sigurnost u ovoj zemlji s obzirom na to da je on Armenac, a dvije države su odavno u sukobu. (Sport Centar)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,