Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Finale pripalo Redsima: Liverpool po šesti put postao prvak Evrope!

Preuzmite sliku

Nogometaši Tottenhama i Liverpoola večeras su u Madridu odigrali finalnu utakmicu Lige prvaka. Redsima su šestu titulu po redu donijeli Mohamed Salah i Divock Origi golovima na samom početku i pred sami kraj susreta.

Krenuo je Liverpool s centra, lopta je odmah išla lijevo prema Sadiju Manéu koji ju je primirio i primijetio Moussu Sissoka kako diže ruku.

Francuz je pokazivao suigračima prema golu da paze na ubačaj u šesnaesterac, Mané je i ubacio, ali lopta je odsjela baš na njegovoj ruci.

Slovenski sudac Damir Skomina pokazao je na penal u 22. sekundi susreta.

Mohamed Salah ostao je miran i zabio za vostvo “redsa” nakon minutu i 48 sekundi. Bio je to drugi najbrži gol u finalima Lige prvaka. Brži je bio tek gol Paola Maldinija za Milan u čuvenom finalu 2005. protiv – Liverpoola.

Egipćanin je postao peti Afrikanac koji je zabio u finalima Kupa/Lige prvaka nakon Rabaha Madjera, Samuela Eto'oa, Didiera Drogbe i – Sadija Manéa.

Tottenham je pokušavao stvoriti neku priliku nakon startnog šoka, a u 18. minuti utakmica je bila prekinuta jer je u teren utrčala jedna atraktivna djevojka koju su zaštitari odveli s terena.

Imali su Spursi veći posjed lopte u svojim nogama, Liverpool je bio opasniji, ali sve je to bilo nedovoljno i gledali smo jedno od najgorih prvih poluvremena u finalima Lige prvaka.

Spursi su se tek probudili u zadnjih desetak minuta utakmice ali tada na scenu stupa zlatna zamjena.

U 82. minuti susreta Divock Origi je opravdao epitet zlatne zamjene primio je loptu od Matipa nakon manje gužve i pospremio loptu u mrežu za velikih 2:0 koji su Redsima donijeli šestu titulu prvaka Evrope. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa su Redsi osvojili šestu titulu prvaka Evrope. (Tuzlanski.ba)

Vezano: Ko je djevojka koja je utrčala na teren tokom finala Lige prvaka? 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje