Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Finale Lige prvaka u Istanbulu uprkos tome što je Turska u potpunom lockdownu

Preuzmite sliku

UEFA je potvrdila u petak da računa da će se finale Lige prvaka 29. maja igrati u Istanbulu uprkos tome što je pandemija Covida-19 u Turskoj uzrokovala treće zatvaranje koje je na snazi od četvrtka.

Prema francuskom RMC Sportu kao i britanskom “Daily Mailu”, UEFA je čak razmatrala mogućnost da preseli finale negdje drugdje zbog zdravstvenih razloga.

“Finale će se igrati u Istanbulu 29. maja, ali uz ograničeni broj gledatelja. Dobili smo uvjerenje da je zatvaranje u Turskoj privremeno, do 17. maja i da neće utjecati na utakmicu”, objavila je UEFA.

“UEFA će nastaviti surađivati s turskim nogometnim savezom, lokalnim i nacionalnim vlastima kako bi organizirala utakmicu u sigurnim uvjetima”, dodaje evropska nogometna federacija, napominjući kako će informacije o kapacitetu stadiona biti objavljene kasnije.

S najvećim brojem zaraženih u Evropi Turska je u četvrtak navečer ušla u novi lockdown sa zatvaranjem svih firmi koje nisu neophodne za život i s ograničavanjem kretanja između regija.

Finale Lige prvaka, koje bi se trebalo igrati na stadionu Atatürk, i prošle se godine trebalo održati u Istanbulu, ali je zbog pandemije UEFA promijenila planove i organizirala “Final 8” u Lisabonu u augustu.

U finalu će se susresti pobjednici ogleda Real Madrid -Chelsea (1-1) i PSG – Manchester City (1-2). (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,