Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Finale Kupa: Gradski rivali se bore za titulu najboljeg u Gradu Tuzla

Preuzmite sliku

Danas na Tušnju odigrat će se finalna utakmica Kupa Grada Tuzla u kojoj se sastaju dva velika tuzlanska rivala, Rudar iz Bukinja i OFK Tuzla. Duel je ovo velikih gradskih rivala koji garantuje lijepu fudbalsku predstavu na glavnom terenu Tušnja.

U sastavu obje ekipe se nalaze fudbaleri koji su kroz svoju karijeru nastupali u najvećim rangovima bosanskohercegovačkog fudbala i svakako da će im povratak u hram tuzlanskog sporta, povratak na teren na kojem su nastupali ponajbolji bosanskohercegovački fudbaleri, “probuditi” emocije i biće im dodatni motiv u borbi za titulu najbolje ekipe u Tuzli.

Iz obje ekipe ističu da su spremni na borbu, lijepu igru, te da će na Tušnju uspjeti ispuniti svoj cilj koji bi u konačnici značio osvajanje titule Kupa Grada Tuzla.

Ovo bi ujedno trebala biti i posljednja utakmica na postojećoj podlozi jer uskoro kreću radovi koji su dugo najavljivani, a radi se o zamjeni travnate površine novom hibridnom travom.

“Zadovoljstvo nam je što ćemo ugostiti najbolje ekipe u Gradu. Potrudit ćemo se da obezbijedimo uslove kakve imaju i premijerligaši, Sloboda i Tuzla City”, saopštili su iz JU Gradski stadion Tušanj.

Organizator utakmice je Nogometni savez Grada Tuzla koji je kao uvertiru finalu organizovao i sigurno nezaboravan trenutak omladincima (2008. godište i mlađi) koji će odigrati uvodnu utakmicu sa početkom u 16 sati. Finalna utakmica je na programu u 18 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje