Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fijasko s tek postavljenim terenom u BiH koji je koštao 460.000 KM: “Ovo je kriminal, ruglo, smiju nam se”

Preuzmite sliku

Pomoćni teren Gradskog stadiona “Midhat Drljević” u Goraždu je godinama bio u katastrofalnom stanju, a i nakon postavljanja umjetne trave situacija se nije popravila. Naprotiv, nevjerovatan snimak terena koji se pojavio na društvenim mrežama šokirao je mnoge.

Radovi na postavljanju podloge završeni su proljetos, ali očigledno su napravljeni brojni propusti.

Projekat je podrazumijevao nabavku, dopremu i montažu vještačke trave za teren dimenzije 103×67 metara (bruto 6.901 m2) sa jednim parom aluminijskih golova uključujući i nabavku originalnih traka i ljepila za montažu, zatim pripremu podloge za polaganje vještačke trave, uključujući sistem drenaže, te nabavku kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave.

“Ovo je kriminal. Od terena koji je trebao da bude jedan od najboljih u BiH, dobili smo ruglo i drugi nam se smiju”, komentar je korisnika koji je objavio snimak.

I umjesto da Goražde dobije savremeni teren s vještačkom podlogom, teren je prepun rupa i neravnina, te najmanje liči na nogometno igralište na kojem se može igrati i trenirati, a postoji realna opasnost od povreda.

Inače, kako je ranije objavljeno, ukupna vrijednost projekta je bila oko 460.000 KM, od čega je 260.000 KM obezbijedio Nogometni savez BiH putem UEFA/FIFA, dok su ostatak sredstava od 200.000 KM obezbijedili Grad Goražde i Vlada BPK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,