Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fifa tvrdi jedno, zaštitari drugo: Jesu li zabranjene dugine boje?

Preuzmite sliku

Osiguranje na SP-u u Katru u više je navrata oduzelo gledateljima predmete u duginim bojama pri ulasku na stadion, a Fifa je konačno prekinula tišinu i javno komentarisla mogu li se unijeti sporni predmeti.

Dugo se pričalo i pisalo o organizaciji Svjetskog prvenstva u Katru i tamošnjim zakonima oko konzumacije alkohola i homoseksualnosti. Samo par dana uoči početka SP-a, Fifa je donijela odluku da se alkohol ne smije piti na stadionu, a konačno su objavili i pojašnjenje oko nošenja predmeta u duginim bojama na stadionima.

Sedam evropskih reprezentacija imalo je namjeru nositi kapitansku vrpcu u duginim bojama, ali su odustali od toga uoči početka prvenstva nakon što je Fifa zaprijetila sankcijama.

Mnogi gledatelji požalili su se kako su im oduzeti predmeti u duginim bojama prilikom ulaska na stadion, a konačno je došao odgovor od Fife.

– Fifa je svjesna nekih incidenata u kojem dozvoljeni predmeti nisu mogli biti uneseni na stadione. Dobili smo jamstvo od odgovarajućih tijela da su voditelji stadiona obaviješteni o dogovorenim pravilima za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nastavljamo blisko sarađivati s domaćinom kako bi osigurali potpuno korištenje dogovorenih protokola i pravila – napisala je Fifa u službenom saopćenju, prenosi 24sata.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,