Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FIFA neće kazniti Xhaku, u Srbiji bijesni!

Preuzmite sliku

Reprezentativac Švicarske Granit Xhaka neće biti sankcionisan od strane Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA-e) uprkos prigovorima iz Srbije.

Veznjak Arsenala je vodio veliku bitku sa reprezentativcima Srbije tokom susreta posljednjeg kola grupne faze, nekoliko puta je skoro došlo i do fizičkog obračuna, a na kraju je Švicarac izašao kao veliki pobjednik jer se sa selekcijom plasirao u nokaut fazu.

Ipak, jedan detalj ostao je posebno zapažen jer je Xhaka po završetku susreta naopako obukao dres Ardona Jasharija.

Xhaka je već ulazio u konflikt sa reprezentativcima Srbije jer je 2018. godine u Rusiji pogodak proslavio pokazivanjem dvoglavog orla, kao simbola “Velike Albanije”, a optužen je da je oblačenjem dresa odao počast osnivaču OVK-a Adema Jasharija.

Britanski “Express” i “Yahoo” su ranije najavili kako će FIFA pokrenuti istragu protiv veznjaka, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Xhaka je po završetku meča ponudio i objašnjenje koje je FIFA prihvatila.

“Nema nikakve političke pozadine. Ardon je dio našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Rekao sam mu da ću nositi njegov dres ako prođemo dalje“, poručio je Xhaka.

Mediji u Srbiji ogorčeni su ovakvim razvojem situacije i smatraju da je Xhaka trebao biti kažnjem neigranjem u narednim mečevima. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,