Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FIFA 23 u prodaji: 56 bh. fudbalera, Džeko najbolji, Višća najbrži

Preuzmite sliku

Najpopularnija fudbalska simulacija, FIFA je pustila u prodaju svoju novu verziju, FIFA 23, a u njoj se nalazi 56 bh. fudbalera.

Edin Džeko je i dalje najbolje ocijenjeni fudbaler iz BiH. Napadač Intera je dobio ocjenu 84 i “gold rare” karticu. Drugi najbolji igrač je Edin Višća sa ocjenom 81 i uz Džeku je jedini sa “gold rare” karticom.

Običnu zlatnu karticu imaju Rade Krunić (77), Sanjin Prcić (76), Miroslav Stevanović (76), Asmir Begović (75) i Sead Kolašinac (75).

Najbrži bh. fudbaler na FIFA 23 je Edin Višća sa ocjenom za brzinu 87, te je bivši Zmaj i najbolji dribler 82. Višća također ima najbolju ocjenu za dodavanje. Do sada je Miralem Pjanić bio u vrhu, ali bh. veznjak nije u FIFA 23. EA Sports nema potpisan ugovor s klubovima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nema na igrici.

Edin Džeko ima najbolji udarac (84), Ermin Bičakčić ima najbolje defanzivne osobine (75), dok je Samir Memišević najsnažniji (86).

Kompletnu listu bh. fudbalera možete pogledati ovdje.

FIFA 23 trenutno mogu igrati samo oni koji su naručili “ultimate edition”, a svi ostali moći će je igrati od 30. septembra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,