Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ferencvaroš eliminisao Dinamo iz Lige prvaka, Omonia izbacila Crvenu zvezdu

Preuzmite sliku

Ferencvaros je napravio historijski uspjeh eliminacijom Dinama. Po prvi put će ekipa za koju igraju naši Eldar Ćivić i Adnan Kovačević igrati play off za Ligu prvaka.

Mađari su do pobjede došli zahvaljujući Myrtu Uzuniju. Ovaj fudbaler je “preskočio” Dinamo, te je direktno iz Lokomotive otišao u Ferencvaros, a onda je golom u 65. minutu presudio Modrima. Prvo je već u 2. minutu Lovrencsics na asistenciju Tocmaca Nguena pogodio za 1:0. Uzuni je onda u 23. minutu zatresao sopstvenu mrežu za 1:1, ali se iskupio u pomenutoj 65. minuti i ispostaviće se postavio konačnih 2:1.

Maccabi Tel Aviv je sa 1:0 savladao Dynamo iz Bresta. Izraelci su prošli zahvaljujući golu iz penala, a njega je u 50. minutu realizovao Dan Biton. U tvrdoj i teškoj utakmici Maccabi je uspio da se plasira u play off i izbaci Bjeloruse, koji su podsjećamo u prethodnom kolu teško i zahvaljujući ogromnoj pomoći sudija izbacili Sarajevo.

I fudbaleri Omonije plasirali su se u play off za Ligu prvaka nakon što su večeras u Nikoziji savladali Crvenu zvezdu poslije boljeg izvođenja penala, nakon što je poslije regularnog toka i produžetaka bilo 1:1. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje