Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fenomenalni Kolarov pogodio za pobjedu Srbije protiv Kostarike (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Srbije pobjedom protiv Kostarike (1:0) otvorila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U jednoj od najlošijih utakmica dosadašnjeg dijela Mundijala, trenutak odluke dogodio se u 56. minuti kada je Aleksandar Kolarov majstorski pogodio iz slobodnjaka.

Srbija je krenula agresivno, po rani pogodak. Već u 2. minuti Mitrović je šutirao glavom nakon kornera, ali je odbrana Kostarike očistila opasnost pred svojim golom.

U narednom napadu panika i na drugoj strani. Urena je pobjegao Kolarovu, ali Stojković lijepom reakcijom spašava svoj gol. Gonzalez je u 12. minuti mogao do gola. Bio je usamljen nakon prekida, ali glavom šutira pored gola.

Sredinom prvog poluvremena atraktivno je pokušao Sergej Milinković-Savić, ali je njegove “makazice” ukrotio golman Navas. Sudije su signalizirale ofsajd, iako napadač Srbije nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Video pogledajte ovdje.

Srbija je bolje otvorila drugi dio, a već u petoj minuti nastavka Mitrović je izbjegao ofsajd i izašao sam na Navasa. Ipak, iskusni golman madridskog Reala sjajnom intervencijom spašava svoj gol.

Pomoći mu nije bilo u 56. minuti kada je fenomenalan gol iz slobodnog udarca postigao Aleksandar Kolarov. Lijevi bek Rome fantastično je pogodio preko “živog zida”.

Kostarika do kraja meča nije uspjela stvoriti ozbiljniju priliku da ugrozi Vladimira Stojkovića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: