Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Feđa Dudić novi šef stručnog štaba FK Sarajevo

Preuzmite sliku

Dojučerašnji trener mostarskog Veleža Feđa Dudić imenovan je za šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

Nakon što su pregovori uspješno kompletirani, Dudić je potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Zajedno sa njim, iz FK Velež u redove FK Sarajevo dolaze i Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kao kondicioni trener. Trener golmana i dalje će biti Adi Adilović, dok će u narednim danima stručni štab biti kompletiran sa još jednim pomoćnim trenerom, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Feđa Dudić nakon tri godine napustio je klupu Veleža s kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja. Prije Veleža, u Premijer ligi BiH bio je prvi trener ekipe GOŠK-a iz Gabele. Trenersku karijeru počeo je u Travniku gdje je radio kao trener u stručnom štabu.

Dudić je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u FK Sarajevo. Bio je član svih omladinskih selekcija kluba, a upisao je i pet zvaničnih nastupa za seniorski tim 2004. godine postigavši pri tome jedan pogodak i to na utakmici protiv Travnika odigranoj na stadionu “Koševo”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,