Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fatih Terim i dalje u igri za selektora BiH, čeka zvaničnu ponudu

Preuzmite sliku

Turski trener Fatih Terim preko svojih predstavnika od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zatražio je da mu pošalju zvaničnu ponudu vezanu za posao selektora ”A“ reprezentacije, što je za Anadoliju potvrdio i Tarik Hodžić, njegov dugogodišnji prijatelj i posrednik u pregovorima sa Stručnom komisijom bh. kuće fiudbala.

“Red je da se tako uradi. Razgovarao sam u četvrtak sa ljudima koji zastupaju Terima i zatražili su od našeg saveza da pošalje zvaničnu ponudu za posao selektora reprezentacije. U zavisnosti od toga kakva ponuda bude bila, Terim će se vrlo brzo očitovati. Kontaktirao sam sa Seadom Kajtazom, jednim od članova Komisije koja pregovara sa kandidatima za selektora i upoznao ga sa Terimovim zahtjevom“, rekao je Hodžić.

Članovi Komisije za izbor selektora fudbalske reprezentacije BiH prošle sedmice su bili u Istanbulu gdje su obavili razgovor sa Terimom.

Poznati 64-godišnji turski trener poznat i po nadimku “Imperator“ tokom karijere vodio je velike evropske klubove kao što su Galatasaray, Milan i Fiorentina. Selektor reprezentacije svoje domovine bio je u tri navrata.

Izvršni odbor N/FS BiH, kojem će komisija predložiti kandidate ili jednog kandidata za novog selektora, trebao bi se sastati 22. decembra i razgovarati o ovoj temi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje