Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastična utakmica u Parizu, Varane dobio crveni nakon pregledavanja video snimke (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na Stade de Franceu sinoć su se sastale reprezentacije Francuske i Engleske, te su svi na gledaoci mogli da uživaju u fantastičnoj utakmici.

Prijateljska utakmica je bila samo na papiru, a vidjeli smo pet golova, te jedan crveni karton. Englesku je u vodstvo doveo Kane, da bi golovima Sidibea i Umtitija Francuska uspjela preokrenuti do kraja poluvremena.

Početkom 47. minute Trikolori su ostali sa deset igrača, nakon što je isključen Raphael Varane. Zanimljivo da je francuski stoper zaradio crveni karton tek nakon asistencije “video sudije”. Start Varanea promakao je glavnom arbitru utakmice, ali ne i Var-u (Video Assistant Referee op.a) kojeg FIFA testira za potrebe Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Ovaj sistem može se koristiti u četiri situacije. Kod sporne ofsajd pozicije, odluke o penalu, odluke o crvenom kartonu ili ako arbitar kojim slučajem zamijeni identite fudbalera pa pogrešnom pokaže javnu opomenu.

Start Varanea nad Dele Allijem naknadno je okrakterisan kao penal, ali i crveni karton, a u izjednačenje rezultata na 2:2 pretvorio ga je Harry Kane.

Do kraja utakmice Francuska je izvršila veliku ofanzivu, koju je krunisao Dembele u 88. minuti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje