Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastična lista: Ako Široki i Željo prođu u naredni krug ovo su potencijalni protivnici

Preuzmite sliku

Žrijeb trećeg pretkola Evropske lige održat će se sutra u Nyonu. Da se nađu u toj fazi takmičenja šanse imaju još dva bh. kluba, Široki Brijeg i Željezničar.

Ukoliko prođu u narednu rundu kvalifkacija u Bosnu i Hercegovini bi mogli doći najveći svjetski klubova. Milan, Zenit, PSV, Athletic Club, Everton, Marseille i Panathinaikos su samo neka od imena koja će se naći u sutrašnjem žrijebu.

UEFA će sutra ujutro objaviti nosioce i grupisati protivnike u jednak broj nosioca i nenosioca, izvjesno je da parovi bh. predstavnici neće imati povlašten status.

U trećem pretkolu će nastupiti ukupno 58 timova, 25 (Zenit, Athletic Club, Fenerbahçe,Sparta Praha, AC Milan, PSV Eindhoven, Braga, Gent,PAOK, Krasnodar, Bordeaux, Everton, Marseille, Dinamo Zagreb, Freiburg, Austria Wien, Panathinaikos, Marítimo, Sion, Oleksandriya, Olimpik Donetsk, Oostende, Dinamo București, Universitatea Craiova i Arka Gdynia) je već poznato, dok će se imena prestala 33 saznati nakon utakmica druge runde kvalifikacija Evropske lige.

Žrijeb je na programu u 13 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje