Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastičan niz Husrefa Musemića: Tuzla City savladao Zrinjski u Mostaru

Preuzmite sliku

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski je na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostio ekipu FK Tuzla City. Konačan rezultat utakmice u Mostaru glasio je 1:2.

Tuzla City je bolje otvorila susret i imala terensku incijativu na samom početku utakmice, a to je nagradila i pogotkom u 16. minuti utakmice. Nakon sjajne akcije Badji je ostavio loptu petom za Lučića koji je odlično pogodio mrežu domaćih za 0:1.

Sve promašaje Plemića u prvom poluvremenu ipak je nadoknadio Miljan Govedarica sa fenomenalnim pogotkom, prvim prvensrvenim, kada je pogodio za izjednačenje. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U nastavku utakmice Plemići su prvi zaprijetili, a udarac Juranovića u 52. minuti utakmice je ipak uspješno odbranio Muminović. U nastavku susreta Tuzla je ponovo uspjela doći do prednosti, a ispostaviće se i pobjedonosnog pogotka.

Strijelac pogotka u 66. minuti utakmice bio je Huso Karjašević koji je iskoristio odbijanac i plasirao loptu lijevom nogom u mrežu Plemića za 1:2. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa je Tuzla City zabilježila treću uzastopnu pobjedu pod palicom Husrefa Musemića. (Foto: Sport1.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,