Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode pod stručnim nadzorom i vodstvom rade na kondicionoj spremi (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode nakon obavljene prozivke i trodnevnog testiranja fizičke i zdravstvene spremnosti započeli su u Tuzli prvu fazu priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Tok priprema prema riječima trenera Vlade Jagodića ide prema planu i programu. Nažalost, sniježne padavine donekle su promijenile plan šefa struke zbog urušavanja balona pa se ovih dana radi na pomoćnom terenu stadiona Tušanj na plastičnoj travi dok se kondicijski trening obavlja u sali Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

“Moramo prevazići zimske pripreme. U balon ne možemo jer je srušen. Ljudi koji su zaduženi za održavanje stadiona rade sve da nam osiguraju optimalne uslove. Problem im predstavljaju i niske temperature. Radimo i u teretani Body Control u gradu. Zahvalan sam gospodinu Jasminu Zahiroviću i profesoru Alenu Kapidžiću, koji su moji vanjski saradnici” – kazao je Jagodić.

Dr.sc. Alen Kapidžić je uradio testiranje i mjerenje antropološkog statusa nogometaša FK Sloboda. Nakon utvrđenih incijalnih parametara fudbaleri su počeli sa pripremamam za naredni dio sezone.

Prvi kondicijski trening urađen je u ponedjeljak u Body Control Centru uz nadzor dr.sc. Jasmina Zahirovića.

“Do odlaska u Međugorje na pripreme fudbaleri će posjećivati Fakultet za tjelesni odgoj i sport i raditi isključivo na propriocepciji i izdržljivosti u snazi. Osnovni cilj ovih treninga je prevencija od ozljeda kod nogometaša sa naglaskom na prevenciju donjih extremiteta i core stabilizaciju” kazao je Zahirović.

Drugi trening obavio je Vlado Jagodić sa saradnicima a cilj je bio podizanje aerobnih i anaerobnih kapaciteteta kako bi igrači u Međugorje otišli sa što boljim stepenom kondicijske pripreme te nastavak priprema i kontrolne utakmice dočekali sa što boljim kvantumom kondicijske spreme. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje