Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FACE TV prenosi utakmice BiH sa Obalom Slonovače i Meksikom

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u SAD gdje će odigrati dvije pripremne urakmice za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. BiH će igrati protiv Obale Slonovače i Meksika, a i gledatelji u BiH će imati priliku pratiti ove utakmice na FACE TV.

Ovo je za NAP potvrdio Senad Hadžifejzović, vlasnik FACE TV koji je kazao da će prijenos biti humanitarnog karaktera za žrtve poplava u BiH.

Također prijenos će biti realiziran u standardima na koje su naši gledatelji navikli, a to je HD format slike – kaže Hadžifejzović.

Zmajevi će 31. maja, u noći sa petka na subotu o 02,30 sati u američkom St. Louisu odmjeriti snage sa Obalom Slonovače, nakon čega slijedi utakmica protiv Meksika koja se igra 4. juna u noći sa utorka na srijedu u 03,30 sati u Chicagu.

Kako je pojašnjeno s FACE TV osim programskog spektakla koji priprema tim FACE-a ovi prijenosi će biti i početak velike humanitarne akcije koju FACE realizira s partnerima SPORTFIVE International S.A. Nogometni/Fudbalski savez BIH.

Naime, sav marketinški prihod od utakmica koje će se u našem programu realizirati 31.05. i 03.06 biti će DONIRAN u humanitarne svrhe za pomoć bh građanima koji su u nedavnim poplavama ostali bez svojih domova.

Nogometni Savez BiH donirati će prvi oficijelni orginalni dres sa svim potpisima igrača koji će biti na licitaciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje