Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo šta je selektor Sušić kazao novinarima nakon Vanredne sjednice IO FSBiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, održana vanredna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, kojoj su, pored članova izvršnog organa, prisustvovali članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz, selektor Safet Sušić, tehnički direktor Denijal Pirić, kao i i članovi Tehničkog komiteta NS/FS BiH.

Nakon što je razmotrena detaljna analiza početka kvalifikacija „A“ reprezentacije za učešće na Evropskom prvenstvu 2016. godine, odnosno utakmica protiv Kipra, a koje su prezentirali selektor, Tehnički direktor i Tehnički komitet, a poslije sveobuhvatne rasprave, usvojeni su slijedeći zaključci:

Savez je osigurao maksimalne uslove igračima i stručnom štabu za pripreme i početak kvalifikacija za EP (Trening kamp, pravilnici i odluke, finansijske obaveze).

Izvršni odbor ne može biti zadovoljan onim što je ostvareno na početku kvalifikacija za EP, kao i ukupnom situacijom i atmosferom u najboljoj selekciji.

Izvršni odbor smatra da se negativni trend mora zaustaviti, te da poraz od Kipra značajno ugrožava reputaciju „A“ tima stečenu planiranim, dugotrajnim radom, kao i interese i ciljeve u ovim kvalifikacijama.

U funkciji poboljšanja atmosfere za ostvarenje željenih rezultata u predstojećim značajnim utakmicama u okviru kvalifikacija za EP, zadužuje se selektor Sušić da sa Tehničkim komitetom i tehničkim direktorom, kao i Odborom za posredovanje i savjetovanje definiše i predloži odgovarajući plan priprema za naredne utakmice, kao i mjere koje treba preduzeti kako bi bio ostvaren konačni cilj „A“ selekcije, plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Naredna sjednica Izvršnog odbora biće održana u Gradačcu, u petak, 26. 09. 2014. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,