Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo koliko je Hrvatska zaradila od Svjetskog prvenstva

Preuzmite sliku

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom je prvenstvu u Kataru osvojila treće mjesto. Momčad Zlatka Dalića bronzu je osvojila nakon pobjede protiv Maroka 2:1.

Tako odlazi kući sa samo jednim porazom, onim od Argentine u polufinalu. Hrvatski nogometni savez za osvajanje trećeg mjesta u Kataru osvojio je 26 milina eura.

Hrvatska je već za sam plasman na Svjetsko prvenstvo zaradila 8.7 miliona eura, kao i sve ostale sudionice turnira u Kataru. Za plasman u četvrtfinale osigurana je nagrada od 16.5 miliona eura. Dakle, HNS  je još prije utakmice za treće mjesto zaradio 25.2 miliona eura. Ukupno je tako Hrvatska u Kataru zaradila 51.5 miliona eura od FIFA-inih nagrada.

  • Hrvatska zaradila jednako u Rusiji i u Kataru

    Za osvajanje četvrtog mjesta na Mundijalu u Kataru FIFA će Marokance nagraditi s 24 miliona eura. Drugoplasirana reprezentaicja će inkasirati 30 miliona eura, a prvak svijeta ukupno 40 miliona eura.

    Hrvatska je osvajanjem srebra u Rusiji zaradila 26 miliona eura, jednako kao i na ovom Svjetskom prvenstvu za osvojeno treće mjesto. Francuzi, prvaci svijeta u Rusiji, 2018. prije četiri godine su zaradili 38 miliona za zlato. (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: