Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako izgleda Ronaldov Bugatti nakon sudara u Mallorci

Preuzmite sliku

Automobil se zabio u zid ograde, ali samo je nastala materijalna šteta dok je vozač prošao bez ozljeda te je u potpunosti preuzeo odgovornost za ono što se dogodilo, rekli su iz lokalne policije

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (37) na Mallorcu je trajektom prevezao dva luksuzna automobila iz vlastitog voznog parka, a među njima je i njegov limeni ljubimac Bugatti Veyron.

Superluksuzni automobil vrijedan 2,5 miliona eura s 1001 konjskom snagom teško je oštećen u prometnoj nesreći koju je skrivio jedan od njegovih radnika.

Nesretni zaposlenik izgubio je kontrolu nad vozilom te se zabio u ogradu kuće koja je također teško stradala. Na fotografijama se vidi da je zid urušen, a najviše je stradao prednji dio Bugattijeve karoserije.

Policija u Palma de Mallorci i dalje istražuje uzrok nesreće, a za sada su utvrdili da niti jedan drugi automobil nije učestvovao u nesreći.

– Automobil se zabio u zid ograde, ali samo je nastala materijalna šteta dok je vozač prošao bez povreda te je u potpunosti preuzeo odgovornost za ono što se dogodilo – rekli su iz lokalne policije nakon čega su dodali:

– Čini se da je automobil sletio s ceste i udario u zid koji čini dio zaštite kuće iza koje se nalazi plinski spremnik.

Identitet vozača za sada se još uvijek ne zna, ali poznato je da Portugalca čuvaju braća Sergio i Jorge Ramalheiro, bivši vojnici koji su se borili u Afganistanu prije nego što su se pridružili jedinici portugalske policije koja štiti suce i političare.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje