Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

EURO 2016: Remi Portugala i Austrije, Ronaldo promašio penal (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Portugala znatno je otežala put ka osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, nakon što je večeras remizirala rezultatom 0:0 protiv Austrije u drugom kolu grupe “F”, javlja Anadolu Agency (AA).

Na samom početku susreta moguće je bilo primijeti da će to biti utakmica visokog tempa, ali i obostranu želju za pobjedom. Bilo je dosta vrlo konkretnih prilika tokom prvog poluvremena, posebno od strane Portugala.

  • ronaldo-promasen-penal1
  • Najbolja prilika za Portugal u prvom dijelu utakmice bila je ona u 29. minuti, kada je igrač Valencie Andre Gomes ubacio sa lijeve strane, a veznjak turskog Fenerbahčea Nani, pogodio stativu.

    U nastavku i nekoliko kvalitetnih pokušaja Austrije da zaprijeti golu Portugala, no promjene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo.

    Portugal je dosta ofenzivnije ušao u drugo poluvrijeme. Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo u 55. minuti topovski je šutirao ljevicom prema golu Austrijanaca, no dobro postavljeni Robert Almer je odbranio.

    Ronaldo je srušen u kaznenom prostoru Austrije u 78. minutu utakmice, na što je sudac Nicola Rizzoli pokazao na bijelu tačku. Radost navijača Portugala trajala svega jedan minut, pošto je Ronaldo bio neprecizan i pogodio stativu.

    Da sreća večeras nije bila na strani Ronalda, pokazalo se i u situaciji pet minuta kasnije kada je postigao pogodak glavnom, no linijski sudac je opravdano signalizirao nedozvoljenu poziciju i gol je poništen.

    Mađarska je trenutno prva na tabeli grupe „F“ sa četiri boda. Island i Portugal imaju po dva boda i posljednja Austrija sa jedan.

    Ovo je bila i posljednja utakmica drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva u Francuskoj. Sutra su na rasporedu dvije utakmice trećeg kola u grupi “A” između Švicarske i Francuske, te Rumunije i Albanije. Obje su u istom terminu od 21 sat.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje