Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

EURO 2016: Promjena plana za Mažića, Španac Carballo sudi Hrvatska – Portugal

Preuzmite sliku

Milorad Mažić, sudija iz Srbije, ipak, sudit će meč osmine finala Evropskog prvenstva između Belgija i Mađarske, koji će se igrati u nedjelju, 26. juna, od 21 sat, a ne kako je prvobitno planirano duel Španije i Italije

Iako su prvobitno planirali da Milorad Mažić, sudija iz Srbije, dijeli pravdu u utakmici osmine finale Evropskog prvenstva u kojoj će se sastati Španija i Italija, iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) promijenili su plan, pa su najboljem arbitru sa prostora našeg regiona povjerili drugi duel.

Sada je i definitivno jasno da će suditi meč osmine finala između Belgija i Mađarske, koji će se igrati u Toulouseu u nedjelju, 26. juna, od 21 sat, objavljeno je na oficijelnoj stranici UEFA-e.

Mažiću će asistirati sunarodnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević na aut linijama, te Danilo Grujić i Nenad Đokić uz golove. Funkciju četvrtog sudije obavljat će Jonas Eriksson iz Švedske.

 U dosadašnjem toku kontinentalnog šampionata u Francuskoj Mažić je sudio dvije utakmice u grupnoj fazi takmičenja, Švedska – Republika Irska i Španija – Turska.

U meču osmine finala EP-a Hrvatska – Portugal, koji se igra sutra u Lensu od 21 sat, arbitar će biti Carlos Velasco Carballo iz Španije. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje