Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ermin Zec odbio velikodušnu ponudu Azmira Husića

Preuzmite sliku

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec odbio je velikodušnu ponudu predsjednika FK Sloboda Azmira Husića da karijeru nastavi na Tušnju, piše Tuzlanski.ba

Prema našim saznanjima Erminu je ponuđeno 600.000 KM za potpisivanje dvogodišnjeg ugovora, sa Slobodom, međutim Zec se putem svog menadžera zahvalio Husiću na ovoj ponudi i odlučio karijeru nastaviti negdje drugo.

Moramo priznati da nas je predsjednik Husić zaista iznenadio sa ponudom koja je bila prekorektna za uslove u bh. fudbalu. Međutim, Ermin trenutno ima nekoliko ponuda iz Turske gdje je će vjerovatno i nastaviti karijeru. Sada vjerovatno još uvijek nije vrijeme za takvu vrstu angažman, ali možda bude za godinu, dvije ko zna…” kazao je za Tuzlanski.ba menadžer Ermina Zeca Miralem Kazić.

Ermin Zec nogometnu karijeru započeo je u NK Iskri iz rodnoga Bugojna, a 2007. godine prešao je u HNK Šibenik za koji je upisao 79 nastupa uz 33 postignuta gola.

Dobrim igrama u Šibeniku privukao je pažnju tadašnjega selektora bh. reprezentacije Miroslava Ćire Blaževića koji ga poziva na prijateljski meč sa reprezentacijom Slovenije u kojem je i debitovao ulaskom s klupe u 77. minuti.

U decembru 2009. godine proglašen je za najboljega nogometaša u Bosni i Hercegovini do 21. godine. U ljeto 2010. godine za 2 miliona eura prešao je u turski nogometni klub Gençlerbirliği S.K gdje je u 107 nastupa postigao 19 golova.

Nakon četiri godine provedene u Turskoj, Zec se vraća u Hrvatsku i prelazi u HNK Rijeku u septembru 2014. Nakon nekoliko nesporazuma sa trenerom Matjažom Kekom, Zec odlazi nakon nekoliko mjeseci.

Nakon HNK Rijeke je našao novi angažman opet u Turskoj sa Balıkesirsporom. Tu potpisuje ugovor na tri i pol godine. U 16 nastupa za Balıkesirspor Zec se 7 puta upisao u strijelce.

U julu 2015., Zec potpisuje jednogodišnji ugovor sa azerbajdžanskim klubom Gabala FK.

Podsjetimo, brat Ermina Zeca, Asim Zec danas je na Tušnju medijima predstavljen kao novi fudbaler Slobode. Asim Zec je u protekloj sezoni nosio dres Travnika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje