Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ermin Bičakčić zbog povrede neće igrati u baražu i Ligi nacija

Preuzmite sliku

Nakon što je zbog povrede Adnan Kovačević izostavljen sa spiska kandidata za oktobarske utakmice Areprezentacije, ove susrete propustiće i Toni Šunjić koji je u međuvremenu otišao u Kinu, gdje mora provesti vrijeme u karantinu, i Ermin Bičakčić zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću.

Bičakčić je postigao gol protiv Bayerna u meču drugog kola njemačke Bundeslige, ali je zbog povrede izašao u prvom poluvremenu. Ermin će zbog toga propustiti utakmice protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na Euro 2020, kao i duele sa Nizozemskom i Poljskom u Ligi nacija.

“Prvi pregledi su pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena”, kaže doktor reprezentacije prof. dr. Reuf Karabeg za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i nastavlja:

“Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice.”

Dr. Karabeg je još dodao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću, kao uostalom što je praksa kad se bilo koji naš reprezentativac povrijedi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,