Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Englezi najavili senzaciju: ‘Zidane se vraća na najveću scenu i od Mourinha preuzima Manchester United’

Preuzmite sliku

Daily Mail je danas ekskluzivno objavio kako će Josea Mourinha na klupi Manchester Uniteda zamijeniti bivši trener Reala Zinedine Zidane.

Engleski dnevnik u današnjem broju piše da se slavni Francuz, trostruki evropski prvak s Realom povjerio prijateljima te otkrio kako će u slučaju Mourinhov otkaza na klupi Uniteda, upravo on preuzeti klub s Old Trafforda, prenosi Jutarnji.hr.

A takav je scenarij, prema pisanju britanskih medija na početku sezone, vrlo realan. Razloga je više. Mourinho je u dosadašnje dvije sezone na Old Traffordu imao polovičan uspjeh. Niti jednom nije uzeo naslov prvaka, prve sezone osvojio Evropa ligu i Liga kup, a prošle navijačima priredio gorko razočaranje završivši sezonu s 19 bodova zaostatka iza velikog gradskog rivala i prvaka Manchester Cityja.

Novi problemi stigi su već na početku ove sezone. Još uoči početka prvenstva Mourinho je tokom američke turneje javno kritikovao upravu zbog odlaska u SAD, a potom ušao u otvoreni rat s direktorom Edom Woodwardom, koji mu ove sezone nije osigurao tražena pojačanja. Svađa s dvije najskuplje zvijezde u historiji kluba, Pogbom i Martialom, samo je dodatno potencirala sve veće nezadovoljstvo u svlačionici, a kao šlag na tortu stigao je i poraz u 2. kolu Premiershipa protiv Brightona (3:2), te igra koja ne može zadovoljiti navijače nogometnog giganta.

Odgovor na pitanje o Mourinhovoj sudbini mogli bismo saznati već u ponedjeljak kada na Old Trafford stiže jaki Tottenham. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje