Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Engleska, Wales i Slovačka u osmini finala, Rusija se vraća kući (VIDEO)

Preuzmite sliku

Odigrano je posljednje 3. kolo u skupini B. Sastali su se Engleska – Slovačka i Rusija – Wales.

Rusija zaista ne izgleda dobro na ovom turniru, a ovoga puta njihov slabiji početak iskoristio je Wales. Tačnije, Aaron Ramsey koji je u 10. minuti nakon dodavanja Allena matirao Akinfejeva. Velšani su nastavili u visokom tempu, već u 20. minuti bilo je 2:0. Bale je dubinski proigrao Taylora koji je iz drugog pokušaja doveo Wales do ozbiljne, pomalo neočekivane prednosti.

Nisu Rusi uspjevali parirati razigranim Velšanima koji su do novog pogotka stigli u 67. minuti, strijelac je bio Gareth Bale. Ponajboljih igrač Walesa svoj treći pogodak na Evropskom prvenstvu zabio je na asistenciju Aarona Ramseyja.

Roy Hodgson napravio je puno promjena za utakmicu sa Slovačkom, na klupi su tako ostali Walker, Rose, Rooney, Alli, Kane i Sterling, a po prvi puta na ovom takmičenju od prve minute engleski će napad predvoditi Vardy i Sturridge. Baš je Jamie Vardy imao prvi zicer na utakmici, ali njegov je pokušaj u 15. minuti zaustavio Kozačik. Slovački golman sjajnom je reakcijom zaustavio i opasan pokušaj Lallane u 33. minuti.

Slovačka je u dva navrata bila opasna u 54. minuti. Prvo je sjajan udarac Hamšika lijepo zaustavio Hart, a onda veliku pogrešku Smallinga zamalo iskoristio Duda. Kombinirali su Sturridge i Henderson, odlično tukao Alli, ali loptu je ispred praznog gola na vrijeme zaustavio Škrtel.

Utakmice ja na kraju završena nepopularnim rezultatom 0:0.

Skupina B: Engleska 0:0 Slovačka, Rusija 0:3 Wales (Ramsey, Taylor, Bale)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,