Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Engleska nakon preokreta do pobjeda nad Walesom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prva utakmica drugog kola skupine B igrala se danas od 15 sati na stadionu Felix Bollert u Lensu. Sastale su se reprezentacije Engleske i Walesa.

Velšani su bili u maloj prednosti pošto su u prvoj utakmici slavili protiv Slovačke 2-1 dok je Engleska remizirala s Rusijom, golom Berezuckog u zadnjim trenucima utakmice. Englezi su imali dodatni pritisak.

Prvi pokušaj imao je Wales. Prvo je Ramsey izveo skraćeni korner, a zatim je Chester probao udarac, koji je završio u bloku.

U 7. minuti Sterling je promašio nemoguće. Kane je sjajno pronašao igrača Manchester Cityja ubačajem s desne strane, a 70 miliona eura vrijedan igrač promašuje cijeli gol.

U 26. minuti nakon prekršaja koji nije postojao, Harry Kane je izveo slobodnjak. Nabacio je sjajnu loptu i pogodio Garyja Cahilla, koji iz teške pozicije dobro puca, ali brani Hennessey.

Zati novi pokušaj Engleza u 36. minuti. Probao je Chris Smalling glavom, ali zamalo je bio neprecizan. Engleska je bila bolja u prvom poluvremenu, to je neupitno, ali lopta nije htjela ući u gol.

A onda majstorija Garetha Balea u 42. minuti. Bale je zabio gol iz slobodnog udarca sa nekih 35 metara nakon očajne reakcije Joea Harta.

Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom Velšana od 1:0.

Engleska se vrlo brzo vratila u igru. U jednom ‘fliperu‘ ispred velškog golmana, rezervista Jamie Vardy se najbolje snašao nakon pogreške protivničke obrane i pogodio za 1:1 u 53. minuti.

Ponovo je Engleska u 61. minuti stvorila gužvu u šesnaestercu Velšana, ali ovaj put lopta ih nije ‘poslušala‘. U tom trenutku Englezi su stvarali ogroman pritisak na odbranu Velšana. Do kraja utakmice Englezi su krenuli na sve ili ništa.

Do konačnog preokreta Englezi su došli u 92. minuti.  Daniel Sturridge uspio je zabiti u posljednjim trenucima utakmice. Gol ide na dušu golmana Waynea Hennesseyja koji je mogao i bolje da interveniše.


Skupina B: Engleska 2:1 Wales. (Bale/Vardy, Sturridge) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,