Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emir Spahić igrao nogomet nakon deset mjeseci: Prelijep osjećaj i ponos nakon teškog perioda

Preuzmite sliku

Emir Spahić nakon deset mjeseci ponovo je zaigrao nogomet, dokaz tome je i vide snimak kojeg je nekadašnji kapiten reprezentacije BiH postavio na društvenoj mreži Facebook

Spahić je prošlog ljeta doživio tešku saobraćajnu nesreću kod Gacka, nakon čega je prebačen u bolnicu u Trebinju, a zatim i helikopterom hitno prebačen na KCUS u Sarajevu, gdje mu je ukazana pomoć.

Deset mjeseci nakon nesreće opet je zaigrao nogomet a uz objavljeni video napisao je emotivnu poruku u kojoj se zahvalio svima koji su mu pomogli u procesu rehabilitacije.

“Nakon više od deset mjeseci ponovno sam zaigrao nogomet. Prelijep osjećaj i ponos nakon teškog perioda pobijedili su strah i umor. Hvala KCUS-u, svim mojim ljekarima i sestrama, hvala mom Denisu, hvala Oružanim snagama BiH, hvala bolnicama Gacko i Trebinje, hvala doktoru Buhi, hvala NSBiH, hvala mom Kemi, hvala mom Muhamberu, mom Ismarku, mom Saketu, hvala mom Mirsi, hvala mojim kolegama koji su mi stalno bili ‘na liniji’, hvala svima vama što ste bili uz mene! Posebno hvala i izvinjenje mojoj užoj i široj porodici. Hvala Allahu što me je sačuvao”, napisao je Spahić na svojoj Facebook stranici uz video s malog terena na kojem se vidi kako igra nogomet.

Spahić je nesreću doživio 30. augusta 2019. godine, a nakon nepunu godinu uspio se oporaviti i vratiti svoj život u koliko-toliko normalno stanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje