Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emir Spahić igrač utakmice u sinoćnjoj pobjedi Bayera nad Atleticom

Preuzmite sliku

Emir Spahić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine proglašen je najboljim igračem sinoćnje utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj je sa Bayer Leverkusenom na domaćem terenu pobijedio Atletico Madrid.

Prema podacima portala Whoscored.com, koji obrađuje statističke podatke utakmica u najeminentnijim fudbalskim takmičenjima svijeta Spahić je za igru u sinoćnjem meču ocijenjen sa 8,1, kao i strijelac pobjedonosnog gola Turčin Hakan Calhanoglu. Međutim, u izboru za najboljeg igrača susreta proglašen je štoper rođen u Dubrovniku.

Statistički, bivši kapiten reprezentacije BiH, iako defanzivac, imao je tri udarca ka golu prvaka Španije i viceprvaka Lige prvaka. Dobio je šest „zračnih duela“. Prema oficijelnoj statistici UEFA zabilježio je 88 posto preciznih dodavanja. Ka saigračima uputio je 60 pasova od kojih su 53 bila precizna. Ukupno, “upisao“ je 78 dodira sa loptom i napravio samo dva prekršaja za 90 minuta izuzetno zanimljivog i dinamičnog ogleda.

Zanimljivo, udarac više ka golu protivnika od Spahića tokom sinoćnjeg duela u Njemačkoj imao je samo Cahanoglu. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje