Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Elvir Bolić: Sami smo došli u ovu situaciju i sami ćemo morati da se vadimo

Preuzmite sliku

Nekadašnji reprezentativac BiH govorio za portal Reprezentacija.ba pred duele sa Lihtenštajnom i Armenijom

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje nastavak kvalifikacija za EP i domaći duel sa Lihtenštajnom, od kojeg nekadašnji član našeg državnog tima Elvir Bolić (47) priželjkuje pobjedu sa više golova razlike, koja bi doprinijela moralu ekipe.

“Pobjeda nam je prvenstveno jako bitna da se poslije dva poraza vrati moral ekipi. A sigurno da bi dobra igra i malo veća razlika utjecala na moral igrača i svih oko reprezentacije, tako da bi dobro bilo da večeras napravimo dobar rezultat, da pobijedimo sa više golova razlike i da uđemo u drugu utakmicu sa boljim psihološkim stanjem“, rekao je Bolić.

Tri dana kasnije Zmajevi gostuju Armeniji, a taj meč Bolić je okarakterisao kao vrlo težak.

“To su utakmice u kojima će se odlučivati puno toga. Ta ista Armenija je pobijedila Grčku i ima nekoliko jako dobrih pojedinaca, stoga sigurno neće biti lako. Njima bi ta pobjeda dala krila, jer i oni sad sebe vide u nekim kombinacijama za drugo mjesto, tako da će biti sigurno teško. Ali mislim da smo puno kvalitetnijia ekipa od njih i da uz dobru igru i taj kvalitet koji imamo možemo da pobijedimo, a i zbog ova dva poraza koja smo imali mislim da je to neophodno”, istakao je Bolić, a potom se kratko osvrnuo na rasplet kvalifikacija i borbu za plasman na EP.

“Mi smo sami došli u ovu situaciju i sami ćemo morati da se vadimo. Ove dvije predstojeće utakmice će nam mnogo značiti. Ne smijemo da kiksamo u tim utakmicama, a normalno da će se u izravnim duelima protiv Finske i Grčke dosta toga odlučiti. U biti mi u ove četiri utakmice možemo doći u situaciju da se vratimo u igru, a isto tako možemo skroz da smanjimo šanse za odlazak na EP”. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje