Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Elvir Baljić: Privuklo me to što Tuzla City ima budućnost, čast mi je da sam tu

Preuzmite sliku

Proslavljeni bh. internacionalac Elvir Baljić danas je službeno predstavljen kao novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja.

Kup utakmicu s Veležom (danas u 15.30 sati) posmatrat će kako bi bolje upoznao igrače, ali će na klupi biti dosadašnji pomoćnici Milenka Bošnjakovića, Samir Adanalić i Mirsad Dedić.

– Neću mijenjati pomoćnike, a na klupi ću biti već na idućoj utakmici – rekao je Baljić na današnjoj konferenciji za novinare.

Govoreći o tome šta ga je privuklo da dođe u Tuzla City, rekao je da je to bila inicijativa nekadašnjeg suigrača, a danas sportskog direktora tuzlanskog kluba, Samira Muratovića.

– Privukli se su me ciljevi i budućnost ovog kluba. Želim biti dio ove lijepe priče. Ekipa je već ostvarila dobar uspjeh, dva boda je iza Željezničara i Sarajeva. Vlada dobra atmosfera i želim da je produžimo što duže – rekao je Baljić.

Naveo je da je Premijer ligu BiH pratio uglavnom kroz rezultate, da nije upoznat s igračkim kadrom nove ekipe, te da će skorašnja prvenstvena pauza dobro doći i njemu i igračima da se bolje upoznaju.

– U ovom trenutku ne treba puno mijenjati koncept igre. Ići ćemo korak po korak. Treće mjesto nas obavezuje i cilj je da osvojimo što više bodova – zaključio je Baljić.

Predsjednik uprave Tuzla Cityja Azmir Husić izrazio je zadovoljstvo što su brzo riješili problem upražnjenog mjesta šefa stručnog štaba, dodavši da je s Baljićem dogovoren trogodišnji angažman, te da u tom razdoblju klub želi izboriti mjesto u vrhu bh. nogometa i u nekom evropskom takmičenju.

Baljić je nosio dres reprezentacije BiH 38 puta i postigao 14 golova. Nastupao je za Željezničar, Sarajevo, Real Madrid, Rayo Vallecano, Galatasaray, Fenerbahce, Konyaspor, Istanbulspor i još nekoliko turskih klubova.

U trenerskoj karijeri vodio je Karabukspor, bio je asistent Safeta Sušića u reprezentaciji BiH koja je sudjelovala na Mundijalu u Brazilu 2014. godine. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,