Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Elvir Baljić debitovao pobjedom: Tuzla City uvjerljivo savladala Zvijezdu 09 (FOTO)

Preuzmite sliku

Tuzla City je u 12. kolu Premijer lige uz malo problema savladala Zvijezdu 09 sa 3:0.

Gosti su preko udarca Badjija sjajno otvorili meč, a tri minute kasnije desila se sporna odluka sudije Matea Muse. Brza kontra Zvijezde izbacila je Stjepanovića da krene sam prema golu Tuzle, golman domaćih Muminović klizećim startom ga ruši izvan šesnaesterca, a arbitar mu za taj potez daje žuti karton.

Gosti su tražili crveni, no Musa je ignorisao njihove proteste. U 9. minuti Badji ponovo zagrijava dlanove Muminovića, a prve prilike za bezidejnog domaćina stižu u 18. i 19. minuti preko Efendića i Beganovića, no gosti se brane. U 21. minuti Zituni dobro šutira glavom, no tik kraj lijeve stative gostiju.

 

U drugom dijelu domaćini su zaigrali mnogo ofanzivnije. Baljić je u igru uveo Ramića i to mu se isplatilo već u 53. minuti. Zlatković centrira sa lijeve strane, a Ramić rutinski glavom matira Manojlovića.

U 57. minuti Đelmić je šutirao preko gola Tuzle, a tri minute kasnije domaćini su povisili vodstvo. Šarčević je sa lijeve strane pokušao centrirati, lopta se odbija od Stanišića i u čudnoj putanji odsjeda u mreži gostiju.

U 67. i 68. minuti Zvijezda 09 mogla je do smanjenja rezultata, no udarce Mehmedagića i Vojinovića golman Muminović sjajnim paradom vadi ispod prečke.

Nakon jedne munjevite kontre, na asistenciju Ubiparipa, rezervista Burić matira Manojlovića za vodstvo Tuzle 3:0. Ofanzivac domaćih istrčao je sam pred golmana gostiju i nije mu bilo teško da se upiše u listu strijelaca.

Do kraja utakmice Zvijezda 09 je pokušavala doći do utješnog gola, no bez uspjeha. Gosti su odigrali hrabro, zaslužili su da postignu barem jedan gol, no fudbal je ponekad surov i nepravedan. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje