Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Elmir Šećerbegović: Do kraja naredne godine FK Sloboda će biti klub bez dugovanja

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda Tuzla u procesu reorganizacije djelovanja nedavno je pozvao sve zainteresovane za pristupanje Skupštini kluba.

O ovoj i važnim temama u jutarnjem programu RTV 7 govorio je predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović.

Kome je sve namijenjen poziv i kakvi su to kriterijumi da bi neko postao član Skupštine FK Sloboda?

“Osnivanjem Skupštine i pozivom u njeno učlanjenjenje željeli smo vratiti kontrolu kluba Sloboda u ruke građana Tuzle i njenih simpatizera. Na ovaj potez odlučili smo se iz dva razloga, prvi je finansijske prirode, a drugi iz moralnih razloga, odnosno, da konačno ljudi koji su članovi Skupštine odlučuju o važnjim pitanjima vezanim za klub.”

Vezano | U rad puštena nova web prezentacija FK Sloboda 

Kada se pominje Sloboda uvijek u prvi plan izlazi finansijski status. Napravili ste presjek oko Nove godine, te se može reći da je evidentan napredak i kada je riječ o tužbama i dugovanjima kluba. Šta se u ovom periodu dešavalo i kakvo je trenutno stanje?

“Finansijsko stanje u ovom momentu trenutno je daleko od idealnog, ali je zadovoljavajuće. Od 15. Novembra do danas dosta toga se promijenilo. Odlučili smo se uhvatiti u koštac sa svim problemima, kako finansijske, tako i pravne prirode. Od samog početa analize angažovali smo stručni tim pravni i knjigovodstveni uz saradnju sa postojećim knjigovodstvenim timom koji je već bio tu. Tada smo uvidjeli takozvanu ‘krvnu sliku’ kluba koja nam je pokazala šta možemo spriječiti , te šta nam je prioritetnije riješiti što se tiče dugovanja. Što se tiče ukupnog duga, 15. novembra on je iznosio 6,2 miliona KM, od tog iznosa do Nove godine isplaćeno je ukupno 700 hiljada KM, a slobodno možemo reći da će taj dug do sljedećeg kvartalnog izvještaja biti manji za milion KM.  Ukoliko nastavimo ovim tempom i uspijemo obezbijediti finansijska sredstva, a mislimo da možemo, Sloboda će najvjerovatnije krajem 2021. godine biti bez ikakvih dugovanja”, istakao je Šećerbegović.

Direkto Šećerbegović kazao je da je klub riješio i pitanje dobavljača opreme za selekcije ‘crveno-crnih’.

„Sloboda je brend za Tuzlanski kanton, za Bosnu i Hercegovinu, ali i van nje, tako da nam nije ni bio problem naći dobavljača opreme, veća je dilema bila koga izabrati od svih ponuda, te koja je najpovoljnija spram mogućnosti kluba. Ugovor je potpisan u Italiji sa firmom Legea na period od 4 godine. Planirano je da od naredne sezone promijenimo dizajn dresova, a na navijačima će biti da se odluče između ponuđena tri prijedloga“, istakao je Šećerbegović.

U  video prilogu pogledajte ostatak razgovora sa predsjednikom kluba iz Rudarske 2. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje