Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eldar Ćivić pred utakmicu sa Finskom: Protivnika dobro poznajemo

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine dobro poznaju prvog protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, reprezentaciju Finske, izjavio je bh. reprezentativac Eldar Ćivić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je objavljeno na stranici Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, jedan od igrača koji je juče stigao u Finsku, Eldar Ćivić spremno dočekuje prvi susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

“Pred nama je jako malo vremena i svega dva treninga ćemo odraditi do prve kvalifikacione utakmice. Sigurno da nije dovoljno za kvalitetnu pripremu, međutim u klubovima radimo, sezona je u punom jeku i spremni smo. Što se mene tiče u dobroj sam formi, spreman sam da pružim maksimum kao i uvijek kad nastupam u dresu reprezentacije“, rekao je Ćivić.

Podsjetio je da selekcija BiH poznaje Finsku, protivnika i u ranijim kvalifikacionim ciklusima.

“Protivnika dobro poznajemo jer smo u prošlim kvalifikacijama igrali protiv njih. Upoznati smo sa njihovim kvalitetima i to je dobra ekipa. Vjerujem da možemo u meču sa Finskom da nametnemo naš ritam i nadam se dobrom rezultatu“, rekao je.

Osim Ćivića juče su u Helsinki stigli Pirić, Todorović, Cimirot i Mihojević, dok se dolazak ostalih reprezentativaca očekuje danas.

Prvi trening izabranici selektora Ivayla Peteva odradit će večeras u 20,00 sati. BiH će kvalifikacije otvoriti u srijedu susretom protiv domaće selekcije Finske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje