Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eintracht za Rebića od Milana traži 40 miliona eura

Preuzmite sliku

Italijanski mediji objavili su da je njemački bundesligaš Eintracht Frankfurt od Milana za otkup Ante Rebiža zatražio 40 miliona eura, od čega će veliki dio iznosa otići Fiorentini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hrvatski napadač je stigao u Milan na dvogodišnju posudbu u razmjeni za Andrea Silvu posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka, tako da nije bilo vremena da se u ugovor ugradi opcija za kupovinu.

Nakon što se u početku dosta mučio 26-godišnji Rebić je u posljednje vrijeme postao nezamjenjiv u sastavu trenera Stefana Piolija. U zadnjih sedam utakmica Serije A postigao je šest golova i bio jedan od ključnih igrača Milana.

Stoga su u milanskom klubu odlučili da pokušaj otkupiti Rebićev ugovor od Eintracht. Odgovor iz Njemačke je brzo stigao, a prema navodima italijanskih medija, u njemu za Rebića traže 40 miliona eura obeštećenja.

Fiorentina bi mogla imati koristi od velikog transfera, jer kada su Rebića prodali Eintrachtu 2018. godine za dva miliona eura, dogovor je uključivalo klauzulu kojom će joj pripasti od 30 do 50 posto buduće naknade za transfer.

Rebić je profesionalnu karijeru počeo u Splitu iz kojeg je 2013. godine prešao u Fiorentinu. Potom je igrao na posudbama u RB Leipzigu, Veroni i Enitrachtu, koji je odlučio da ga kupi. Od dolaska u Milan odigrao je 17 utakmica u svim takmičenjima i postigao sedam golova. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 34 puta i postigao tri gola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,