Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Efendić: Idemo na pobjedu protiv Mladosti

Preuzmite sliku

Od utorka nogometaši Tuzla Cityja treniraju na obnovljenom stadionu u Simin Hanu čime je prestalo svojevrsno “podstanarstvo“, jer su od starta drugog dijela sezone trenirali na raznim stadionima u okolici Tuzle.

U novo igralište uloženo je više od pola miliona konvertibilinih maraka, tako da Tuzla City trenutno ima jedan od najboljih terena s vještačkom travom u BiH.

– Danas bi, kako nam je rečeno, trebali postaviti golove i mogu se igrati i zvanične utakmice. Doduše, za naše omladince, dok ćemo naše premijerligaške utakmice kao domaćini i dalje igrati na Tušnju. Dobro je da barem možemo mirno trenirati kod kuće, a ne stalno se seljakati – kaže u razgovoru za Fenu branič Samir Efendić.

Uoči gostovanja u Doboj Kaknju, Tuzla City je u prvom dijelu sezone odnijela bodove s gostovanja, a Mladost je uzvratila istom mjerom na Tušnju.

– Neka se ta mala tradicija nastavi i ove subote. Ići ćemo na pobjedu, jer nam je cilj da što prije osiguramo dovoljnu zalihu bodova za opstanak. Mladost je jako kvalitetna ekipa, ali ako ponovimo igru iz prvog poluvremena protiv Slobode, možemo se nadati povoljnom rezultatu – smatra iskusni igrač “plavih“ iz Simin Hana.

Tvrdi da je dolazak trenera Mirze Varešanovića stabilizirao ekipu, kako u psihološkom smislu, tako i igračkom.

– Drukčiji je pristup Varešanovića prema igračima, mislim da nas je uspio psihološki podići, a to se vidi i po igri. Vjerujem da će na narednim utakmicama sve biti puno kvalitetnije i bolje. Sutra zbog tri žuta kartona neće igrati Denis Čomor, a pretpostavljam da će nastupiti svi drugi koji su igrali protiv Slobode – zaključio je Efendić.

Utakmica Mladost – Tuzla City igra se u Doboj Kaknju sutra od 16.30 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,