Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edis Smajić zadovoljio čelnike i struku Fulhama, transfer moguć već na zimu

Preuzmite sliku

Mladi napadač Slobode, Edis Smajić odazvao se na poziv engleskog premijerligaša, Fulhama te je proteklih dana  boravio u Engleskoj  gdje je radio i odigrao nekoliko utakmica u dresu “bijelih” koji su u protekloj sezoni osigurali povratak u Premiership, najelitniji rang engleskog fudbala.

Smajić je tokom boravka u Londonu odigrao nekoliko pripremnih utakmica prilikom čega je u više navrata pogađao protivničke mreže čime je dodatno privukao pažnju čelnika kluba koji će u nastaviti pratiti rad ovog mladog napadača koji će se nakon priprema sa Fulhama vratiti u Tuzlu i matični klub.

“Došao sam u Fulham po njihov pozivu, odlično su me dočekali, kako od sportskog direktora, šefa akademije i glavnog trenera. Stvarno sam dobro dočekan i imao sam priliku raditi  kvalitetno, a uslovi za rad i treniranje su odlični, i u mnogome kvalitetniji od naših uslova u Bosni. Uvjerio sam se da je engleska liga najjača i najbolja na svijetu i sigurno imaju najbolje uslove za rad u Evropi”, rekao je Smajić koji je imao razgovor sa čelnicima kluba koji su itekako zadovoljni onime što je ovaj 19-godišnji napadač pokazao tokom boravka na Craven Cottageu.

  • U Fulhamu su zadovoljni onim što je Smajić pokazao tokom treniranja i igranja pripremnih utakmica, posebno uzimajući u obzir da su fudbaleri Slaviše Jankovića nedavno okončali zahtjevne pripreme u Švicarskoj koje zahtijevaju daleko veću fizičku spremu u odnosu na BHT Premijer ligu.

    “Meni je bitno da sam imao razgovor sa predstavnicima kluba, koji su zadovoljni mojom igrom. Treba da se poradi na fizičkoj spremi, jer je u Engleskoj daleko viši nivo nego u Bosni, tako da sam se ja prilično kasno priključio nastavku priprema, ali opet sam uspio da se uklopim”, govori Smajić.

    Glavni skauti sa Craven Cottagea će nastaviti pratiti rad i igru mladog napadača Slobode narednih šest mjeseci, kako bi se na narednom, zimskom, eventialno ljetnom prelaznom roku poradilo na realizaciji transfera.

    “Treneri i skauti iz Fulhama će nastaviti pratiti moj rad i velika je vjerovatnoća je da će se u narednom prelaznom roku realizovati transfer tako da sam ja jako zadovoljan onim što sam prikazao i načinom na koji sama predstavio svoj matični klub. Ja ću se vratiti na Tušanj u Slobodu gdje ću se truditi da svojim dobrim igrama pomognem klubu kako bi ostvario što bolji rezultat i vjerujem da ćemo uspjeti ispuniti zacrtane ciljeve”,  kazao je Smajić za zvanični sajt FK Sloboda.

  • Smajić je već na putu ka Tušnju, a u razgovoru za Fksloboda.ba svojim kolegama u crveno-crnom dresu je poželio sreću u večeranjoj derbi utakmici protiv FK Sarajevo u okviru trećeg kola BHT Premijer lige BiH.

    “Ja sam se čuo sa momcima, misilm da imamo veliku priliku, da iskostimo težak poraz Sarajeva čiji igrači su psihički utučeni, tako da to trebamo iskoristiti kako bi ostavarili pobjedu”, kazao je za kraj Smajić.

    Inače, Smajić je prošao sve omladinske kategorije našeg državnog tima, a za U21 selekciju je debitovao u maju ove godine u prijateljskom meču protiv Albanije.

    fanzivac je prošle sezone odigrao 32 utakmice za Slobodu, postigao je sedam golova, a nastupao je za U-17, U-19 i U-21 reprezentaciju BiH. (BiH.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,