Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edis Mulalić najbliži da naslijedi Zlatana Nalića u Slobodi?

Preuzmite sliku

Danas, u prostorijama RSD Sloboda, održana je sjednica Upravnog odbora FK “Sloboda” na kojoj je, između ostalog, razmatran i izvještaj dosadašnjeg šefa stručnog štaba FK “Sloboda”, Zlatana Nalića.

Na istoj je odlučeno da FK “Sloboda” neće produžiti postojeći ugovor gospodinu Zlatanu Naliću.

Tuzlanski.ba već ranije je pisao kako su mogući nasljednici Zlatana Nalića na klupi Slobode Slobodan Strarčević odnosno Amir Spahić trener juniorske ekipe FK Sloboda.

Međutim, prema našim novim saznanjima trenerskom poslu u Slobodi najbliže je Edis Mulalić nekadašnji igrač Željezničara koji se jedno vrijeme i bio šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice. Mulalić je također trenirao i Mladost iz Doboja kod Kaknja, a trenerski angažman imao je i u Crnoj Gori. Mulalić je trenutno trener bez posla.

Također, jedna od opcija kako saznajemo mogla bi da bude i nekadašnji trener Čelika Boris Pavić koji posao trenera obavljao još u Širokom Brijegu, Vitezu, Rudaru iz Kaknja.

Osim pronalaska Nalićevog zamijenika UO Slobode pregovara i sa menadžerskim agencijama u vezi sa dovođenjem novih fudbelera. Više informacija će svakako biti javnosti poznato u narednih nekoliko dana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,