Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Višća nakon 11 godina napustio Bašakšehir i prešao u lidera turske Superlige

Preuzmite sliku

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća zvanično je postao novi član Trabzonspora, lidera na tabeli turske Superlige, u čije redove dolazi iz Bašakšehira.

Višća je, nakon odlaska iz Željezničara, čak 11 godina nosio dres Bašakšehira s mnogo uspjeha. U redovima istanbulskog kluba stekao je status klupske legende i tu je osvojio titulu prvaka Turske.

Nakon 11 godina u Bašakšehiru došlo je vrijeme za novi izazov, a klub u koji je prešao bh. nogometaš je Trabzonspor. Riječ je o lideru na tabeli Superlige.

Višća je danas potpisao ugovor s Trabzonom, a trofejni klub je ovu informaciju potvrdio na društvenim mrežama. Kako je bivši bh. reprezentativac imao ugovor do 2025. godine s Bašakšehirom, tako je Trabzon morao platiti obeštećenje za njega. Riječ je o iznosu od 3,5 miliona eura, koliko je lider izdvojio za Višćino dovođenje.

Bh. ofanzivac je karijeru počeo u omladinskom pogonu Budućnosti iz Banovića, a onda je prešao u Željezničar iz kojeg je tokom 2011. godine napravio transfer u Tursku.

U dresu reprezentacije BiH odigrao je 55 utakmica i postigao 10 golova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,