Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Višća na gala svečanosti u Istanbulu izabran za najboljeg igrača Turske

Preuzmite sliku

Edin Višća nakon sjajne sezone proglašen za najboljeg igrača turske Superlige

Edin Višća (29) izabran je za najboljeg fudbalera turske Superlige po izboru zvaničnog kanala šampionata na gala svečanosti koja je okupila kremu turskog fudbala u “Ciragan Palace Kempinski” centru u Istanbulu.

Višća je osim nagrade najboljeg igrača, izabran i za najboljeg veznog igrača, te je našao i mjesto u najboljih 11 ove sezone.

Presretan sam zbog osvojenih nagrada i zahvaljujem se cijeloj turskoj fudbalskoj porodici. – poručio je kratko Edin Višća nakon proglašenja najboljeg.

Zajedno sa Višćom u najboljih 11 svoje mjesto našli su još golman Mert Gunok, odbrambeni igrači Gokhan, Vida, Epureanu, Hasan Ali, vezni igrači Emre, Ljaljić, Dorukhan, Trezeugeut i napadač Burak Yilmaz.

Edin Višća ove sezone odigrao je ukupno 34 utakmice za svoj Istanbul Basksehir i pri tome zabio i asistirao po 13 golova.

Edin Višća rođen je 1990. godine u Čuništima pored Olova. Prve fudbalske korake napravio je u Budućnosti iz Banovića, a seniorski fudbal na profesionalnom nivou zaigrao je u FK Željezničar od 2009. godine.

Nakon dvije godine u Želji odlazi u Istanbul Basksehir gdje je do danas odigrao 296 utakmica, postigao 80 golova i asistirao 83 puta.
Za reprezentaciju BiH igrao je 44 utakmice i postigao devet golova.

Njegov Istanbul trenutno je prvoplasirani tim Superlige. (Reprezentacija.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,