Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Višća hat-trickom odveo BiH do pobjede u Južnoj Koreji

Preuzmite sliku

Nogometna reprezetnacija BiH savladala je Južnu Koreju u prijateljskom meču rezultatom 3:1, a hat-trick za Zmajeve postigao je Edin Višća.

U četvrtoj minuti Ćivić je opasno centrirao sa lijeve strane, ali je golman Koreje uhvatio loptu da bi tri minute kasnije Hwang i Son imali dobru šansu, no spetljali su se, te je ostalo 0:0.

U 11. minuti Lee je centrirao sa desne strane, ali je Hwang zakasnio na loptu. Džeko i Todorović su sjajno kombinovali, a na kraju je fudbaler Rome odlično šutirao, ali preko gola.

Minutu kasnije pokušaj Bešića je otišao preko gola da bi tri minute kasnije Lee šutirao iz slobodnjaka, no Šehić je loptu odbio u korner.

Nakon akcije Duljevića i Džeke u 21. minuti susreta, golman Koreje je odbranio udarac našem napadaču, a šest minuta kasnije Son se fantastično oslobodio Šunjića i Zukanovića i onda odlično šutirao, ali je njegov udarac odbranio Šehić.

Poveli smo u 28. minuti susreta.

Ćivić je ubacio loptu sa lijeve strane, ona je preskočila Džeku i došla do Višće koji je pogodio za vodstvo Zmajeva.

Koreanci su se brzo vratili dvije minute kasnije kada je Lee Jae-sung izjednačio rezultat nakon asistencije Leea, piše portal Sport1.ba.

Igrala se 42. minuta susreta kada je Šehić pravovremeno reagovao ispred Sona nakon čega je naa reprezentacija došla do novog vodstva i to u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Fantastičnu loptu Duljevića je iskoristio Višća koji je odličnim udarcem pogodio za rezultat prvog dijela.

Koreanci su zaprijetili prvi u 50. minuti susreta kada je pokušaj Junga uhvatio Šehić da bi se na sljedeću šansu čekalo do 79. minute.

Riad Bajić je fantastično uposlio Edina Višću koji je majstorskim udarcem postigao treći gol za Zmajeve. Do kraja nije bilo prilika, te je ostalo 3:1 za našu reprezentaciju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje