Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Žao mi je momaka, ali idemo dalje

Preuzmite sliku

Edin Džeko je večeras u duelu BiH i Sjeverne Irske odigrao 110. susret za naš nacionalni tim.

BiH je poražena nakon penala od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO (1:1 nakon 90 minuta igre), a Džeko je istakao da mu je žao Višće i Hajradinovića koji su promašili jedanaesterce.

“Nažalost, nismo prošli dalje. Penali su lutrija i najviše mi je žao momaka što su promašili penal. Svakome se može desiti i njih ne treba kriviti. Žao mi je što nismo sve riješili u 90 minuta. Prvo poluvrijeme smo igrali odlično, ali u drugom smo se previše povukli. Zabili su nam gol nakon jedne duge lopte i to sretno”, kazao je Edin poslije susreta za Novu BH.

Vezano | Prva reakcija: Selektoru Dušanu Bajeviću teško pao poraz 

Džeko smatra da se naš tim nije svjesno povukao u nastavku.

  • “Oni su morali više rizikovati i mi se nismo planirali povući. Jednostavno nekada te tok utakmice odvede u tom smjeru. Primili smo gol gotovo iz ničega. Imali smo šansi i u nastavku, ali šta da se radi. Žao mi je momaka, ali idemo dalje”, rekao je kapiten našeg nacionalnog tima i dodao:

    “Momci su dali sve od sebe. Sigurno da nije lagano na početku sezone igrati 120 minuta. Nema se kome šta zamjeriti. Imamo još dvije utakmice narednih dana, ali sreća da ima još igrača koji nisu igrali i koji će dobiti šansu. Drago mi je što smo dobili nekoliko novih igrača koji su pokazali da mogu biti budućnost našeg tima.”

    Na pitanje da li će ostati u reprezentaciji i u borbi za EURO 2024. godine, Džeko kaže.

    – Ne znam, vidjet ćemo. Ne bih išao daleko u budućnost. Mislim da je najbitnije da sam zdrav, ali evo dobili smo i nekoliko mladih igrača danas, koji su pokazali da danas mogu biti dio reprezentacije i da će sigurno biti pojačanje za budućnost.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,