Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko uputio poruku Bosancima i Hercegovcima: “Svi moramo dati doprinos u borbi protiv korona virusa”

Preuzmite sliku

Bh. reprezentativac i napadač Rome uputio je apel svim Bosancima i Hercegovcima da u danima kada se korona virus širi ostanu u svojim domovima…

Naime, s obzirom da je Svjetska zdravstvena organizacija korona virus proglasila pandemijom, UEFA je donijela odluku o prekidu prvenstva u Seriji A, te svih prvenstava u ostatku fudbalskog svijeta. Pandemija je imala uticaj i na odigravanje EURA koje se trebalo odigrati ove godine, ali je krovna kuća jučer na vanrednom sastanku donijela odluku da se ovo takmičenje ipak prolongira za narednu godinu.

Bh. reprezentativac i napadač Rome, Edin Džeko, danas je na svojoj Facebook stranii objavio kratki video, u kojem apeluje na građane Bosne i Hercegovine da daju svoj doprinos u borbi protiv korona virusa, te ostanu kod svojih domova.

“Dragi moji Bosanci i Hercegovci, kao što vidite fudbal je na pauzi. Ja i moja porodica smo u kući i pridržavamo se svih pravila koja smo dobili od nadležnih organa. Molim i vas da ostanete u svojim domovima jer svi moramo dati svoj doprinos u borbi protiv korona virusa”, poručio je Edin Džeko.

Italija je trenutno najpogođenija evropska zemlja sa ukupno 31253 slučaja oboljelih od korona virusom, od toga 2503 umrlih, te 2941-om izliječenom osobom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,