Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Ulazak u EU donio bi dosta pozitivnog građanima BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

U videoklipu koji je napravio European External Action Service (EEAS), kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome, Edin Džeko (32), govorio je o fudbalskim počecima, odlasku u inostranstvo, kao i najljepšim trenucima svoje karijere.

“Kada se završio rat, tata koji je također igrao fudbal odveo me na trening u FK Željezničar, gdje sam počeo i bio sve dok nisam otišao vani u Češku. Tako je nekako sve počelo”, govori Džeko i nastavlja:

“Za mene je veliko bogatstvo što sam igrao u toliko zemalja, s obzirom i da sam naučio sve te jezike, od Češke, Njemačke, Engleske do Italije i sigurno da me to na neki način čini evropskim čovjekom”.

“Isto tako sam sanjao da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. Mogu reći da mi je taj trenutak 2007. godine kad smo igrali protiv Turske na Koševu, ta prva utakmica i prvi gol koji sam dao za reprezentaciju, definitivno najljepši momenat u karijeri”.

“Kroz uporan rad dolaze svi pozitivni rezultati na osnovu čega me ljudi prepoznaju i u BiH i u Evropi. To je neki znak da sam i ja napravio nešto pozitivno za ovu državu”.

Džeko smatra da bi ulazak u Evropsku uniju donio dosta pozitivnog građanima BiH.

“Ubijeđen sam u to da BiH malo po malo korača ka Evropskoj uniji i da bi taj ulazak u EU donio dosta pozitivnog građanima BiH. Za sportiste bi s te strane bilo puno lakše da odu u Evropu i najjače lige svijeta, gdje mogu napraviti veliki iskorak za svoju budućnost”, poručio je Džeko i dodao:

“Pravi put, odnosno pozitivan put ka budućnosti je poštovanje i tolerancija između svih naroda. To je ono što treba da bude glavno i jedino i tako možemo naprijed”, prenosi Reprezentacija.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,