Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Šteta što nećemo imati podršku navijača u Francuskoj

Preuzmite sliku

Edin Džeko je na zvaničnoj press konferenciji govorio uoči sutrašnjeg kvalifikacionog duela za SP između Francuske i BiH.

Dijamant je na samom početku prokometarisao utakmicu iz 2011. godine kada je u Parizu bilo 1:1.

Džeko je tada doveo Zmajeve u prednost, ali su Francuzi iz penala zabili za 1:1 i plasirali se na prvenstvo.

“Mislim da je ta utakmica protiv Francuza bila davno i jedan je od najboljih ove selekcije u historiji. Na neki način se rado i nerado sjećamo tog susreta. Odigrali smo dobru utakmicu protiv takve reprezentacije, ali nismo uspjeli otići na prvenstvo. Sada je to sasvim drugačija ekipa. Samo Pjanić, možda Šehić i ja samo tu iz spomenute utakmice”, kazao je Edin.

Kapiten BiH se nakon toga osvrnuo na sutrašnji duel sa Francuzima.

“Nijedan igrač ni u BiH ni u Francuskoj sam ne može donijeti prevagu. Naši rivali imaju više individualnih kvaliteta i to možda može napraviti razliku. Neće biti lagana utakmica, pogotovo što igramo pred njihovim navijačima. Oni pobjedom žele osiguati prvo mjesto, koje je, možemo reći, rezervisano za njih. Ipak, mi smo na Grbavici pokazali da možemo biti solidan tim i dali smo sve od sebe na terenu. Svaki igrač mora znati protiv koga igra i mora dati svoj maksimum. Samo tako možemo napraviti rezultat.”

Džeko je istakao da mu je drago što se meč igra u Strasbourgu, ali da je prava šteta što neće biti naših navijača zbog situacije sa korona virusom.

“Kada sam čuo da igramo u Strasbourgu, bilo mi je drago jer je to blizu Njemačke i očekivao sam veliki broj naših navijača. Šteta je što naši navijači ne mogu biti na susretu jer igramo protiv svjetskih prvaka. Nadam se da će se te stvari uskoro promijeniti.”

Susret Francuska – BiH igra se u srijedu od 20,45 sati u Strasbourgu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,