Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Selektor ne donosi bolje rezultate, svi igrači moraju biti na višem nivou

Preuzmite sliku

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko potvrdio je u uvodnom dijelu pres konferencije da će nastupiti u sutrašnjoj utakmici protiv Finske.

Istakao je da nemamo dobra sjećanja iz prethodne utakmice u Finskoj koju smo izgubili rezultatom 2:0, te da je nakon tog susreta sve krenulo prema dole.

– Igraću sutra, potvrdio je Edin Džeko i zatim nastavio:

– Nemamo dobra sjećanja, izgubili smo protiv Finske u Helsinkiju, to je bila krucijalna utakmica u kvalifikacijama. Nakon tog susreta smo samo išli dole, nikako naprijed. Finska stoji kompaktno i igra na kontranapade, dobro ih poznajemo i mislim da neće biti nekih iznenađenja. Tim koji je došao do Evropskog prvenstva je uvijek dobar tim.

Istakao je da je reprezentacija Francuske veliki favorit u ovoj grupi, te da će nakon njih biti velika borba za drugo mjesto u grupi.

– Ko je favorit, to je lagano. To je svjetski prvak, a u tom slučaju uvijek može biti važno kako igraju drugi timovi protiv njih. Ukoliko im neko otkine koji bod, to će biti veoma važno. Nakon njih, Ukrajina i Finska su veoma jaki timovi, da budem iskren ne znam dobro reprezentaciju Kazahstana, nismo nikada igrali sa njima. Biće mrtva trka za drugo mjesto do posljednje utakmice, poručio je Dijamant, te se osvrnuo na novog selektora.

  • – Očekujemo bolje rezultate, ali sam selektor ne donosi bolje rezultate. Mi igrači nismo bili na našem nivou na kojem možemo i trebamo biti. Od nas samih igrača očekujemo, od mene koji sam tu danas, pa od svih ostalih, očekujemo sasvim sigurno mnogo više nego što smo davali u posljednjim kvalifikacijama.

    Vezano | Odlične vijesti iz Helsinkija: Džeko će sutra igrati protiv Finske! 

    Dijamant je također rekao da moramo biti pravi kao ekipa jer samo tako možemo doći do željenog rezultata, a to je pobjeda.

    – Sutrašnja utakmica je jako bitna za obje reprezentacije, prije svega moramo biti pravi kao ekipa jer samo tako možemo doći do željenog rezultata. Ako jedan pojedinac sutra riješi utakmicu i donese nam pobjedu, neka bude tako. Sve dok je ekipa dobra, može se i pobijediti, istakao je Dijamant, te dao poseban osvrt na našu selekciju.

  • – Želio bih da smo top deset reprezentacija, prije nekoliko godina smo bili tu, kada smo otišli na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali nedavno nismo imali rezultate koje smo željeli. Bila je promjena generacija, ostalo je još nekoliko nas koji su ostali iz 2014. godine i sigurno je da mladi igrači koji su došli poslije imaju veliki potencijal, možda im treba malo vremena da dostignu ono što smo mi dostigli.

    Fudbaler Rome i kapiten našeg nacionalnog tima je za kraj poručio da posljednje kvalifikacije nisu bile baš najbolje, te da ćemo od sutra krenuti u ozdravljenje bh. fudbala.

    – Posljednje kvalifikacije nisu bile naše najbolje, bile su ispod svih očekivanja koje smo imali prije početka kvalifikacija, tu smo svi suglasni, ali ja ne volim puno pričati o prošlosti, tu smo, može se reći da smo i uigraniji, igrači koji su novi tu su dobili iskustva igrajući za reprezentaciju, očekujem da od sutra ove kvalifikacije krenemo na najbolji način i da svi zajedno sa selektorom damo doprinos za bolje dane bh. fudbala, zaključio je naš kapiten. (Sport1.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,