Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko se emotivno oprostio od Vučice: Proživio sam nevjerovatne godine na terenu i van njega

Preuzmite sliku

Kapiten bh. reprezentacije i sada zvanično novi fudbaler Intera, Edin Džeko (35), s mnogo uspjeha proteklih šest godina nosio je dres Rome, a emotivnim pismom oprostio se od popularne Vučice.

“Ćao, Roma. Nakon šest godina došlo je vrijeme da se oprostimo. Ovih dana osjećanja su mi pomiješana. U jednu ruku radujem se novim izazovima, ali s druge strane zastane mi knedla u grlu kada shvatim šta ostavljam. Znam veoma dobro da jedno obično hvala ne može biti dovoljno da izrazim svu zahvalnost navijačima kluba, Romi i vječnom gradu.

Proživio sam nevjerovatne godine u glavnom gradu i to nikad neću zaboraviti. Na terenu i van njega. Izazovi u ligi, derbi Rima, noći u Ligi prvaka, golovi… Ponosan sam što sam nosio kapitensku traku i učinio ih da proslave 119 golova, ali mi je istovremeno i žao što im nisam poklonio slast osvajanja trofeja.

  • Šest godina sam nosio ovaj dres s ponosom, boreći se u pobjedama i porazima zajedno sa saigračima, trenerima i svima koji su dio kluba, zajedno s navijačima koji su najvažniji dio onoga što sam smatrao porodicom.

    Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pomogli i mojoj supruzi Amri na ovoj prelijepoj avanturi. Hvala ovom gradu koji je svjedočio rođenju i odrastanju troje moje djece. Uvijek ćete biti na posebnom mjestu u mom srcu. Hvala, Roma”, kazao je Džeko.

    Dijamant je za Romu odigrao 260 utakmica na kojima je postigao 119 golova što ga je dovelo na treće mjesto najboljih strijelaca ovog kluba svih vremena.

    Edin je zvanično predstavljen kao novi napadač Intera i nosit će broj devet slavnog evropskog kluba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,