Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Ostajem li? Teško je o tome misliti sada

Preuzmite sliku

Edin Džeko je sinoć bio strijelac u remiju Rome i Ajaxa 1:1 i tako odveo svoj tim u polufinale Evropa lige. Nakon utakmice govorio je za Sky Sport.

“Imam 35 godina. Možda trčim manje, ali lopta je bila tamo gdje sam bio. Bio sam sretan, ali i zadovoljan. Tu akciju kod mog gola smo trebali napraviti više puta. Ako smo došli do polufinala, reći ću da možemo igrati protiv njih. Nismo imali lagan put, jer smo izbacili Bragu, Ajax, Shakhtar i sada nas čeka jak tim. Mi smo Roma, došli smo do polufinala i trebamo dati sve da duđemo u finale”, rekao je Džeko, a potom govorio o oduzimanju kapitenske trake i ostanku u Romi.

“Za mene je čast nositi kapitensku traku Rome, ali ja igram za Romu, ne za traku. Samo se to računa. Ostajem li? Teško je o tome misliti sada. Mislimo na prvenstvo i Europa ligu pa ćemo vidjeti. “Nije bilo lako krenuti od početka, neke stvari je bilo teško prihvatiti. Kako sam uvijek bio jak u glavi, mislim da nikad ne bih došao tu gdje jesam da nisam imao glavu. Važna je Roma, a ne traka i Džeko, ništa drugo.”

Roma će u polufinalu odmjeriti snage s Manchester Unitedom, a prvi susret se igra na Old Traffordu 29. aprila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,