Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko o grupi za SP: Mi smo mi najveći protivnik sami sebi

Preuzmite sliku

Žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo prokomentarisao je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

– S obzirom na to da smo na žalost izgubili mjesto u toj trećoj jakosnoj grupi i pali u četvrtu, očekivali smo jednu tešku grupu kao što i jeste ova koju smo dobili. Imamo svjetske prvake i Francuska je sasvim sigurno najveći kandidat za prvo mjesto.

Tu je i Ukrajina koja već godinama igra jako dobro, zatim Finska koju dosta dobro poznajemo. Još nekako osjećam gorčinu kada se sjetim poraza od njih, koji nam je na neki način i onemogućio da odemo na Evropsko prvenstvo. Sigurno da iz petog šešira isto tako nismo imali sreće s obzirom na to da je Kazahstan jedna od boljih reprezentacija u toj jakosnoj grupi.

Bez obzira na sve to mislim da smo posljednjih godina pokazali da smo mi najveći protivnik sami sebi. Kada mi ne dajemo maksimum tada teško možemo pobijediti ikoga, ali s druge strane ako svaki pojedinac u timu daje 100 posto od sebe i ako je organizaciju u i oko reprezentacije na nivou, smatram da onda možemo igrati sa svakim.

Ozbiljnost, odgovornost i zalaganje, mislim da je to najviše nedostajalo reprezentaciji. BiH ima dosta kvalitetnih igrača, a posljednje utakmice su pokazale da smo dobili i neke mlade igrače i siguran sam da imamo kvalitet da se napravi nešto više nego što smo to uradili u posljednjem periodu.

Da bismo se plasirali na još neko veliko takmičenje, ove tri stvari koje sam pomenuo moraju da budu na nivou u svakoj utakmici – poručio je Džeko za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje